-Två revben tack! – Det blir 15.700:-

-Två revben tack! – Det blir 15.700:-

Jag tror revben var billigare på Familjen Flintas tid.

Igår fick jag meddelande att jag behöver bestämma en sak. Om revben. Inte spanska reven rev… Revben. Riktiga. Sådana där som sitter i bröstkorgen. På oss alla. Ska jag ha 2 st färre? Så där som de gör, de som opererar sig för att få smal midja och se ut som Barbiedockor? Nej, jag ska ha mina i nacken. Ögon i nacken hade ju varit suveränt. Vem vet, det kanske blir det också en vacker dag när det regnar.

Revbenen behövs där i nacken som förstärkning till skruvar och vajrar. Jaha ja, tänker du. Revben kan man väl vara utan? Så vad är bekymret? Ett par revben kan man absolut vara utan. Det finns en del nackdelar dock. Jo – revbenen ska fortfarande bli en ”nackdel”. Men ska det vara mina egna eller någon annans? Nej – jag ska inte gå och bryta av någon annans. Lovar. Det finns det andra som gör åt mig. För jag kan välja att få ben från ”benbanken”. Sätt in ett revben idag, så får du en stortå i ränta. Äsch jag vet inte hur det funkar. Jag har ju själv anmält mig till donationsregistret sedan många år tillbaka, och jag förutsätter att det finns professionell personal som tar tillvara på det som är användbart den dagen jag inte behöver det längre. Recykling. Väldigt inne nu med återbruk.

Klockargårdens underbara café i Botkyrka. Där återanvänds härlig inredning.

Okej, tillbaka till frågan. Eftersom jag nu är så inne också på det här med listor, så kör jag igång.

Egna revben

Fördelar: Något bättre resultat på fusionen. Snabbare läkning av fusionen – ca 1 år .

Nackdelar: Ytterligare ett ingrepp på min kropp. Ytterligare ett sår med infektionsrisk. Kan ge upphov till kronisk smärta efteråt.

Donerade revben

Fördelar: Inget extra snitt behövs. Operationen går snabbare. Inga biverkningar efter borttagna revben.

Nackdelar: Längre fusionstid ca 2 år. Finns en liten risk för avstötning. Risk för överföring av virusinfektion. Kostar 15.700 :- SEK !

Va? Vill du sälja alla dina nu? Min neurokirurg rekommenderar donerade revben i mitt fall. Jag kommer alltså att köpa revben till ett kilopris av ca 7.850:-. Kan jag inte bara gå till mataffären och köpa för 63,90/kg? Finns till och med marinerade för 149:-/kg! American Barbeque? Är nog inget vidare – jag skulle få byns alla hundar rännande efter mig. Och de skulle ju va de enda som springer efter mig nu för tiden.

Gud tog ett revben och skapade Eva. Dr Gilete tar 2 revben och skapar en ny Ulla! Hmm…i så fall…jag väljer den här prototypen här nedanför!

Himlen kan vänta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.  Lär dig mer