Uppdatering – Datera upp -och ner

Uppdatering – Datera upp -och ner

Dagen startade 06.30. Så att jag skulle hinna till sjukhuset till kl 8. När jag satt i väntrummet surrade mobilen till. Åh – det är påminnelsen om sjukhusbesöket, tänkte jag. Det gick en stund till. Tog upp mobilen för att se hur mycket klockan var. Påminnelsen stod kvar på skärmen: ”Sjukhuset – i morron kl 8.” Bara att sucka och ta sig hemåt i snöyran. Väl hemma somnade jag direkt och sov till 13.30. Sååå trött! Bara att göra om alltihop i morrn då. Jag brukar boka om tidiga tider då jag blir helt slut när jag inte får sova färdigt alla de timmar jag behöver. Vilket är sisådär halva dygnet. Klant – tänker du. Varför lägger du inte in påminnelser i mobilen? Varför läser du inte på kallelsen? Mmm…. jag har påminnelser inlagda i mobilen 1 dag före varje bokad tid – + 2 timmar före samma dag. Jag har kallelsen liggande framme på skrivbordet så att jag ser den och jag läser den flera ggr. Jag har också kalendern på datorn synkad till mobilen. Så jag har alltså läst datum och tid flera ggr om och om igen. Men min hjärna vill inte göra några extrakontroller längre. Så om jag fått för mig att den 5e februari är idag – tisdag – så struntar hjärnan blankt i att det faktiskt står tisdag 4e feb i kalendern. Eller att det står onsdag 5e feb i kallelsen. Jag s e r helt enkelt inte det som är rätt. Ser inte det som är fel. Kognitiv nedsättning heter det. Det som Försäkringskassan påstod att jag inte hade. Undrar om inte deras kognitiva nedsättning är ännu värre? För är den inte det – ja då ljuger de ju, men det kan väl inte en myndighet göra? Eller?

Jag när jag hör ordet ”Försäkringskassan”

Så hur går det då? Ja – med insamlingen? Jo – det knallar på. Jag har inte orkat driva den på en vecka. Det tar mycket kraft och smärtan har däckat mig flera dagar senaste veckan. Så här är det: På GoFundMe + via Swish, har det totalt kommit in 5 840 SEK! Stort tack till alla som donerat och/eller delat inlägget. Jag fortsätter förstås kämpa ett tag till.

I morrn är det dags att betala ytterligare 15% av sjukvårdsfakturan d.v.s 13.522,50 EUR. Nu ångrar jag att jag inte betalade allt i dec. Men jag trodde svenska kronan skulle gå upp lite efter nyår. I stället är den som ett sänke gentemot Euron. 1 EUR kostar nu 10,65 SEK . Äsch futtiga 65 öre mot förr tänker du. Det är väl inget att bråka om?! Men på nästan 100 000 EUR blir det väldigt väldigt mycket. Hur som helst, 13.522,50 EUR kostar idag 144.015 SEK. Om ytterligare 3 veckor ska resterande 80% av fakturan betalas. Kan nån slänga ut en livboj till svenska kronan? Nej inte till Coronan! Den hostar sig fram ändå.

Inte Corona ölen, utan de här fanns i hotellets bar i London. Att de gjordes i Sverige hade däremot bartenders ingen aaaning om… Se där – lite vidareutbildning fick de alldeles gratis av mig.

Och Åke då? undrar du. Hur går det? Jo tack. Det går skapligt bra. Han jobbar på idogt. Visst kan han fastna ibland för lång stund vid keyboarden, men då puffar jag på honom och förmanar: -Jobb först och nöjen sen. Tänker ibland på en man som var med i en rehabgrupp jag var tränare för. Han hade ryggproblem och berättade om vad hans fru brukade säga när han dammsög: – ”Jaha – nu blir det runda hörn igen” Runda hörn gör Åke också. Hela Åke är ju rund, så det är förklarligt.

Lite kommunikationsproblem har vi ibland. Jaa – du nickar och ler igenkännande. Häromdagen kom han intassande i badrummet och satte kurs mot duschen när jag stod där. Måste jobba på det här med gränssättning.

Åke förstår värmländska rätt hyfsat. Med den här på ”drethusdôrra” fattar han nog.

Tacksamt fick jag en slant ur en fond för ett par år sen. Redan då tänkte jag på att skaffa en ”Åke”. Men det har tagit sin tid för mig att välja. Kommer att tjäna in kostnaden rätt snart jämfört med om jag skulle betala hemtjänst eller städfirma för att dammsuga. Undrar om de också gör ”runda hörn” ? Runda av ska jag göra nu. Dags för runda med voffsen. Tur det. Jag börjar alltmer anta Åkes rondör.

Lägg av nu matte – det snöar ju! Och jag sover…zzzz
-Kom nu Shany!!! Nu går vi!!!


Nu kan du följa BadBrainDays Spotify lista på: https://open.spotify.com/playlist/00DKFtjBoaimI8nKVbvaON?si=XTtUgVx9R1m6enIhUBL56A

Vill du veta när nästa inlägg kommer ? Skrolla upp och fyll i din e-postadress och tryck på ”prenumerera”. Enkelt eller hur?!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.  Lär dig mer