Tiden flyr…dagen gryr…

Tiden flyr…dagen gryr…

Och veckorna flyger fram. Stormar fram. Likt blåsten här utanför. Jag brukar gissa hur många sekundmeter det blåser, och sen gå ner till hamnen för att se på tavlan där, hur mycket den visar. Det kändes inte alls lockande att göra det idag. I vindbyarna kan det blåsa upp till 21m/s enl SMHI. Det är något fascinerande med att stå vid klippor och se kraften i vågorna. Fascian runt mina muskler håller inte med mig där. Blåst och kyla får mina muskler att dra ihop sig, likt en ylletröja som tvättats på för hög temperatur. Magmusklerna har förstås ställt sig helt frågande till en sådan reaktion.

Tanken på en ylletröja för mig att minnas min morbror Olles berättelse. När han råkade tvätta sin ulltröja i för varm temperatur. Hans granne var där när han tog ur tvättmaskinen och kom in i köket och visade upp det där tovade. Som i storlek kunde ha passat på katten. Olle som var 1,90 lång. Tröjan var så stel att den kunde stå för sig själv på köksbordet. Och grannen skrattade så han kippade efter luft. Hade det bara gått att över huvud taget böja ärmarna på tröjan, hade säkert katten Kajsa fått ha den på vintern.

Katten Kajsa heter något annat i verkligheten och katten på bilden har inte något med katten i artikeln att göra. Men observera det bruna som pärlar fram där nere. Gissa vad det är. Vinnare som först anger rätt svar kommer att meddelas i nästa nummer.

Mitt senaste kvitto på inbetalningen till operationen, lägger jag upp här. Om tre veckor ska jag ha betalat sista 80% av fakturan. Snälla – utlys omval så att Sveriges valuta blir starkare! Det säger Dagens Industri skulle hjälpa. Jag är beredd att tro dem.

Kurs 10,61. Idag är kursen 10,57. Man kan alltid hoppas…

Kvinnan i den här filmen har Ehlers Danlos Syndrom. De får ofta instabil nacke. Liksom reumatiker. Och de med Downs syndrom. Och de som utsatts för trauma mot nacken genom tex fall eller trafikolycka. I Sverige kan reumatiker få nackoperation. Andra grupper har mycket svårare att få operation. Trots att det görs. Varför? En kombination av okunskap, otillräcklig röntgenutrustning, otillräcklig diagnossättning. Det här måste ändras på. Nu.

I filmen här ser ni Dr Gilete som ska operera mig.

De är så skickliga på Teknon . Jag känner mig fullständigt trygg. De kommer att ha superkoll på allt. Mitt blodtryck, min syremättnad, min puls. Min puls som är oregelbunden ibland Och när jag har hög smärta kan den rusa iväg högt. Troligen pga påverkan på hjärnstammen. Jag undrar om jag blir av med min pulsativa tinnitus efter operationen? För att höra hjärtslagen i öronen är visserligen rytmiskt, men inte särskilt behagligt efter ett tag. Jag tror mitt hjärta kommer att hitta tillbaka. Tillbaka till sin rytm.

Om du inte vill missa något inlägg här på Bad Brain Day – skrolla upp och fyll i din e-postadress. Tryck på ”prenumerera”. Klart.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.  Lär dig mer