Fri…fri….frisyr….

Fri…fri….frisyr….

Så vad sker? Dagen igår startade med en intressant och mycket bestämd signal på dörrklockan. Jag låg nedbäddad i soffan så Lois öppnade. Uniformerad polis utanför dörren. Jominsann. De hade fått uppgift om att hon lämnat huset flera gånger dagen innan. Det är förbjudet att vara ute!! Öhhh….min mamma och jag kom direkt från sjukhuset i taxi och gick in i huset. Sedan var jag ute en gång för att handla mat. Polisen: – Så då lämnade du alltså huset tre gånger?!!! Alltså – vi kom i taxi – gick in i huset. Det är 1gång. Sedan handlade jag mat och gick in i huset gång nr 2. Här är kvittot på all mat jag handlade. Man måste väl få skaffa mat? Polisen: – hmm jo. Jag vill se kontraktet på lägenheten. Och var är din mamma? Lois: – Här är kontraktet. Mamma är därinne i soffan.

Jaa…vad ska man säga ens…

I övrigt så blev maten förstörd för det visade sig att frysen inte fungerade. Kylen blir knappt kall. Lampor här är trasiga och går inte att byta. Gasspisens tändning är trasig så hon brände sig när hon skulle laga mat. Diskmaskinen diskar inte rent. Tvättmaskinen får vi inte igång. Duschhandtaget funkar inte och det rinner vatten rakt ut på golvet. Nog därifrån en del av möglet kommer ifrån. Värst är att vi fryser så. Luftvärmepumpen funkar inte. Jag värmer händerna på en tekopp. Den hamnade förstås i täcket till slut. Det blev inte ens varmare av det heller.

Möglet är ändå det värsta. Inte så bra för mig att få i mig mögelsporer nu.

När jag såg stygnen i nacken kom jag att tänka på när jag var liten och pappa sågade ved. Det var före moderna sågar som man bara pluggar i en elhandske. Den här behövde en fristående 100kilos motor. Den drev i sin tur en rem som snurrade sågen. Ibland hoppade remmen av. Då var det dags att kleta på sirap så snurrade det igen. Remmens söm hade rejäla klämmor som höll ihop den. Precis som min nacke ser ut. Den kommer bli stark. Som en drivrem.

Inte så glamoröst kanske

Tags: , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.  Lär dig mer