Learning To Live Again

Learning To Live Again

Kattfnatt!

Jag har varit hos min äldsta dotter och mitt barnbarn. De har nu blivit med 2 underbara kattflickor! Cleo och Lauren.

Psst…Cleo vakna! Det händer nåt spännande där borta! – Mmmm lägg dig ner och somna om nu!

Tankarna går tillbaka till de kattungar jag hade som liten. Den glädjen att få vara med när kattungar föds, och när de växer upp – den är obetalbar. Jag minns när granngården ”På Jaa´l” frågade om jag ville ta hand om en katthona. Troligen var hon efter min katthane ”Skrotten” som jag tagit hand om tidigare , när jag var 5 år gammal. Tack – till min mamma som sa ja! Den här katthonan fick 2 kattungar i magasinet. Det tog ett bra tag innan jag fann dem. Vi hade inte märkt något på kattmamman att hon var med kattungar. Jag hämtade in de här två kattungarna och började få dem att bli vana vid människor. Hankatten hette Hubert Hubertus (Hubbe) och honkatten BysenToy Coccilana Etyfin! Hon var svart och liknade den lakritssmakande hostmedicin jag fick som liten. ”Hubbe” blev min följeslagare. Precis som hans morfar Skrotten. Varje gång det var fotbollsmatch så var Hubbe där. Han gick och strök sig under alla bilarna och kom hem med oljefläckar på ryggen. Han sprang även ut på fotbollsplanen och la sig i mål hos målvakten. Det slutade med att jag var tvungen att stänga in honom när det var fotbollsmatch nere på fotbollsplanen i Elofsrud!Han var lika tokig i fotboll som jag var! Och i lördagsgodis!

-Den där påsen kan jag ta hand om, säger katten Hubbe.
– Ja, ja…du får smaka lite.
– Jamen jag då? undrar hunden Prins.
Hubbe drömmer om en karriär som målgörare, genom att lägga sig i målet och låtsas vara fotbollen. Visst hade han vissa förutsättningar?
Skrotten var en mycket musikalisk katt! Det gick i arv till Hubbe som inte heller kunde hålla tassarna i styr utan hoppade upp på väggen och rev ner gitarren så att han kunde spela. Skrotten däremot ägnade sig mera stillsamt åt att ge gitarrlektioner till min mamma.
Ibland stannade ju den attans skivtallriken. Men då fortsatte Skrotten att dra runt den själv. Själv är bästa katt!

Att vara kattvakt ett par dagar är en ynnest!

-Jag är helt övertygad om att deras mat är godare! Det känner jag på doften, säger hunden Shany. – Nu väntar jag en stund och ser om de lämnar något kvar i sina skålar.
-Vad gör du inne i rymdkapseln syrran? undrar Cleo.
– Jag vill också prova!
-Fnys! – Så oerhört fånigt!

Dessa dagar gick så fort, så fort. Desto längre har det tagit mig att hämta mig efteråt. Först en vecka efteråt börjar jag få tillbaka lite krafter igen och den ökade smärtan börjar sakta gå ner till uthärdlig nivå.

Ungefär så här jag också varit !

Men det var ju så roligt! Det kostar att lära sig leva igen!

THIS LEARNING TO LIVE AGAIN IS KILLING ME!

Spotify vill inte funka med sin länk den här gången. Men här nedanför är den i alla fall. Som vanligt hittar du den på Spotify/BadBrainDay/Bloggen

https://open.spotify.com/track/4KM4KZ0LSxiJqQZyNPVtDO?si=dMxFNf42R8W635o6ettBbw

Så ni får den även från Youtube. Den här låten är för bra för att missa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.  Lär dig mer