Hjärnsmälta!Take Me Back Again – Spanish Rose!

Hjärnsmälta!Take Me Back Again – Spanish Rose!

Jag försöker verkligen. Att komma ihåg viktiga saker. Jag lägger in påminnelser i mobilen. De gånger jag kommer ihåg att lägga in dem som påminnelser vill säga. Reducerar jag utfallet med de gånger jag glömmer bort påminnelsen lika fort som jag sett den, …ja ni förstår….kanske. Men såna där händelser som sker i ögonblicket, hur garderar man sig för dem? Som att sätta sig på en bänk utanför mataffären för att äta glass med barnbarnet. Resa sig upp och gå därifrån utan matkassen. Upptäcka det hela, flera mil därifrån. Upphittaren fick i alla fall en middag helt gratis. Jag fick däremot en hungrig lördagseftermiddag.

Samma sak gäller ”planeraren” i min hjärna. Ja – just den som Bodil Jönsson skriver om i sin bok ”Vunnet Och Försvunnet”. Hur planeraren säger upp sig och lämnar hjärnan. Fast min planerare sa inte upp sig p.g.a. stress, utan den kastades runt där i hjärnan vid trafikolyckan. Då fick den nog. Men det är en tankeväckande bok. Varför alla dessa omorganisationer? Hur påverkar de oss?

Läs den via länken nedanför.

https://www.bodiljonsson.se/pdf/Vunnet_och_forsvunnet.pdf

Det är ibland helt omöjligt för mig att planera något som kommer längre fram, så länge det finns andra saker inplanerade före det. För de redan inplanerade aktiviteterna ställer sig liksom i vägen. Som en sorts vägspärr. – Du kommer inte förbi förrän det här är avklarat!

För alla som vill veta mer om hjärntrötthet – Brain Fatigue – så har forskarna Lars Rönnbäck och Birgitta Johansson, gjort en ny hemsida som handlar om det. Tack för att ni bedriver denna livsviktiga forskning! Hade jag inte lyssnat på er föreläsning 2010 – alltså 3 år före min trafikolycka, då hade jag kanske fortfarande inte förstått hur den påverkade mig.

http://brainfatigue.se

Att planera inför nästa resa till Barcelona och nästa operation, är därför ganska dränerande på kraft. För det händer ju saker innan dess som jag ska klara av. Och då kan jag inte fundera över – vad jag behöver fundera över före resan. Om den nu blir av. Det är ytterligare en fundering. Covid-19 situationen i Spanien och i Barcelona är oroande. Det säger hälsoministern, Fernando Simón: ”things are not going well” and argued that ”every day” there are more transmissions”. ”

Han fortsätter: "Må ingen bli förvirrad, vi kan inte låta detta fortsätta och vi måste vara mycket medvetna om vad vi måste göra."

https://www.catalannews.com/society-science/item/things-not-going-well-health-authorities-say-as-targeted-mass-screenings-intensify

Jag saknar en sådan medvetenhet och styrka hos våra myndigheter i Sverige. En vilja att nå de som inte har några symptom, men som bär på viruset och smittar vidare. Erkänna att det är så. En vilja att testa, spåra, stoppa – vilket är innebörden av det grundläggande i smittskyddslagen i Sverige. Något som Folkhälsomyndigheten verkar ha missat i starten av pandemin.

Det finns idag inga studier som ger FHM eller Anders Tegnell stöd för dess slutsater vilket Ledarsidorna tidigare kunnat rapportera om. Och allt fler länder inför nu allt från rekommendationer till tvingande regleringar om användandet av munskydd i publika miljöer baserat på WHO:s slutsatser samt den forskning som genomförts sedan utbrottet av Covid 19.”

https://ledarsidorna.se/2020/08/sveriges-coronahantering-en-ensam-drunken-sailor/

Hur som helst. I Barcelona har det åter igen införts strikta regler. Inte gå hemifrån utom för att handla det nödvändigaste som mat. Behöver du handla annat ska du ha bokat tid.

http://www.catalunya.com/info/covid

Kommer jag att kunna genomföra min andra operation? Vågar jag åka dit med min väninna, och utsätta henne för en stor risk? Jag hoppas att ni får bukt med smittspridningen – Barcelona! Inte bara för min egen skull -utan för er allas skull!

Så take me back again – Spanish Rose!

All musik hittar du på Spotify/BadBrainDay/Bloggen

2 svar

 1. Marie Söhrman skriver:

  Hej Ulla!
  Jag känner igen allt. Har precis varit hos Hambreus och fått 24 testblockader och 12 st riktiga. Har ont och klarar ingenting, men alla tror jag mår jättebra då det inte syns utanpå. Det kommer ta ca. 3-5 veckor och sen hoppas jag det släpper. Sorry det blir kort, men mina fingrar gillar inte datorn just nu. KRAM och lycka till när du nu kan åka . . . . .?

  Marie

  • Ulla skriver:

   Tack Marie!
   Det du skriver är så viktigt – att det syns inte alltid hur man mår eller hur ont man har. Och de dagar folk ser en, är ju oftast de dagar man har lite mer kraft att vara ute bland folk. Därför är det så viktigt att vi delar med oss av våra erfarenheter, i den mån vi orkar så klart. Det behövs ständiga påminnelser till de som är mer lyckligt lottade.

   Hoppas nu verkligen att blockaderna hjälper och Hambraeus hittar fler ställen att sätta dem. Bara att ta sig dit och hem måste ha varit en stor påfrestning! Du är en kämpe!
   Kram!
   Ulla

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.  Lär dig mer