He´s the one to do it

He´s the one to do it

Here I go again…. #MUGA2.0

Nu är jag i Barcelona igen. Tredje gången gillt… Första gången var i november 2019. Då var min son Anton med mig. Det var första konsultationen med Dr Gilete. Andra gången var ju som bekant i mars i år. Då var en av mina döttrar med mig – Lois. Nu är det då tredje gången och nu är en väninna med mig – Jessica.

Tidigare besök i Barcelona har mest gått ut på att orka igenom besöken på sjukhuset Teknon. Det har varit kallt och grått ute, så jag har aldrig tidigare varit ner till stranden. Efter förra operationen har jag nu mer kraft och har t.o.m. badat! Det var underbart i vattnet! Är så glad!

Det är så fantastiska hus i Barcelona! Dörrar – fönster – balkonger…. alla ornament! Rörligheten i nacken är ju mycket bättre nu än för ett par månader sen, så jag går ju och kikar upp på alla vackra detaljer på husen. Kan ju inte se helt uppåt, men så långt jag kan går jag med näsan i vädret. Snart går jag väl in i en lyktstolpe! Hjälm???

Plats: Dreta de I´Eixample. (på värmländska blir det : dretexempel, fast jag tycker det är ett väldigt vackert exempel och inte dret)

Plats: El Camp d´en Grassot i Gràcia Nova

Plats: El Camp d´en Grassot i Gràcia Nova
Plats: Dreta de I´ Eixample

Den här dagen startade kl 07.00 Efter frukost var det dags att beställa taxi till sjukhuset. Tidigare har vi gått ut och haffat en taxi som är ledig. Men så hittade jag en superbra app: ”Yellow Taxi”. Den hittar var jag är och sen är det bara att fylla i vart jag ska. Klart! Minns hur Lois ringde taxibolag förra gången, och de bara la på luren när hon pratade engelska. Till sist försökte hon med lite blandad italienska, engelska, spanska – efter 5e försöket lyckades vi få en förbeställd taxi! :-))))

Det startade med en BadBrainDay idag. När jag just mumsat i mig frukostmackan, kom jag på att jag skulle ju vara fastande inför provtagningen!!! Jaha ja. Kände mig ändå nöjd över att redan hemma ha skrivit ner frågor som jag skulle ställa till neurokirurg Gilete. Så igår kväll renskrev jag dem i ett litet anteckningsblock jag skulle ha med mig. Framme på Teknon hade jag förstås inget anteckningsblock med mig… Och kom inte ihåg alla frågorna. Nåja. Har vant mig. Tror jag. Åtminstone fläckvis.

Det var skoj att träffa Petra och Amy igen. Alltid lika glada och många skratt! De märkte hur mycket piggare jag är nu. Och hur mycket lättare jag har att prata. Rösten är starkare och jag har lättare att hitta orden. Åtminstone fläckvis… :-))))

På måndag drar det igång med mer möten med olika läkare större delen av dagen. Kl 19 läggs jag in. Kl 08.00 på tisdag börjar de operationen. Den blir ju mindre den här gången. De ska ”bara” flytta lite på skruven som sitter på C2. – Påminn igen nere i operationsrummet om att du behöver medicin förebyggande mot illamående, sa Dr Gilete. Jag tror jag ska tejpa fast en lapp i pannan på mig med texten ”NAUSEA !!!” För mitt minne kommer även den dagen att fungera…fläckvis…

Det kommer gå kanonbra det här. Varje gång jag ser namnet Gilete – tänker jag på reklamen ”Gilette – the best a man can get”. Det här är verkligen ”the best”.

-He´s the one to do it! Dr Gilete och Amy
Låten finns förstås på Spotify; BadBrainDay; Bloggen
https://open.spotify.com/playlist/00DKFtjBoaimI8nKVbvaON?si=a5iCnJKVT-2jXvtJFarewg

6 svar

 1. Lotta skriver:

  Lycka till Ulla. Hoppas att du slipper må så dåligt den här gången. Tänker på dig och saknar att jag inte kunde följa med dig.
  Kram Kram

 2. Elvis skriver:

  Hej.
  Vad kul att läsa att du mår bättre och bättre ?
  Ja Petra och Gilete är två väldigt jordnära personer ?
  Om du har möjlighet så får du gärna höra av dej när du orkar.
  Krya på dej ?

 3. Marie Söhrman skriver:

  Lycka till!
  Jag har hafft en tuff tid med läkningen av Hambreus Radiovågsbehandling som denna gång tar längre tid! Min sämts skadade sida, men Johan är fantasttisk som hittar rätt på millimetern. Mina ben är nu lika långa igen!

  Kram Marie

  • Ulla skriver:

   Tack! Det var skönt att höra att det hjälper. Speciellt när det är så långt att åka. Det är ju så krävande att åka bil långt. ”Notan” efter blir hög. Var rädd om dig!
   Kram!
   Ulla

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.  Lär dig mer