Bare lôver å lôver…

Bare lôver å lôver…

Jag är en hejare på att hålla nyårslöften. För jag har lovat mig själv att aldrig avge ett nyårslöfte. Och det har jag hållit. I ur och skur. Mest skur. Ja, det är ju några år sedan det var -17 C på nyår.

Fast före nyår så tänkte jag att jag ska minska ner på de där supersnabba kolhydraterna. Före nyår – det är alltså ca 7 år sedan. Efter oledolyckan kunde jag ju inte ens promenera någon längre bit. Inte cykla. Inte ens på den gropfria och trafikfria vägen på vardagsrumsgolvet. På motionscykel då. Jag åt inte särskilt bra mat, för jag klarade inte att laga mat. Såklart kom menopausen samtidigt, så ämnesomsättningen är inte heller på min sida. Lägg därtill medicin som lägger på kilon. Lägg ihop allt detta, så la sig förstås kilo på kilo på min kropp. Så jag tänkte att nu, när jag klarar att laga mat åtminstone en gång per vecka, så kunde jag ju äta lite bättre. Därför startade jag nyårsdagen med att äta äppelpaj och vaniljsås. För vad kan vara bättre än en riktigt knäckig äppelpaj?

Julskinka har jag inte ätit sedan 1980 så: ”Too much pork, for just one fork, will you hand me that appelpie?”

Så här första inlägget på det nya året får ni förstås två härliga låtar !

Långt före nyår, så tänkte jag också, att nu när nacken är stabil, så ska jag cykla på motionscykeln. Så det började jag med. Att tänka. Sen tog början slut för jag fann inte elkabeln som jag lagt på ett fiffigt ställe i september. (se föregående inlägg https://badbrainday.se/2020/12/27/den-star-dar-du-stallt-den/ )

Däremot fann jag mina tumortoser som jag letat efter i flera månader. Fast de behöver jag inte längre. Det är inte artros i tumlederna utan nervpåverkan från nacken. Det kommer från C6 och jag kunde inte stelopereras där, så får se hur det går framöver.

Nu är 2020 slut. Välkommen 2021

Min verkliga förhoppning är att jag ska klara att ta tag i faktaflikarna på den här sidan. De behöver uppdateras och jag vill också skriva blogginlägg med mer fakta i. Det har jag inte klarat hittills. Min Brain Fatigue är kvar och sänker mig. Tack vare operationen har jag fått flytväst. Så någon gång så…

Men ni vet; Värmlänninger de bare lôver å lôver!

Så jag säger som korpral Gifting : ” – Orsa kompani lovar inget bestämt.”

För historieintresserade: https://www.boktugg.se/bok/9789198026207

Önskar er

GOD FORTSÄTTNING !

Så klart gasar vi på i det nya året med ett Värmlandsband! All musik från den här bloggen hittar du på Spotify/BadBrainDay/Bloggen. Följ gärna listan!

https://open.spotify.com/playlist/00DKFtjBoaimI8nKVbvaON?si=F25GRmWrQSCtJZMiwbpYyg

Tags: , ,

2 svar

  1. Marie Söhrman skriver:

    Det svåra med kolhydraterna och att lyckas med detta är att äta fett typ smör, ägg osv. Allt det som många är så rysligt rädda för! Fett gör att man blir väldigt mätt och om man samtidigt skippar kolhydrater ställer kroppen om sin fettförbränning och vikten rasar, dvs om man tar bort socker, mjöl, ris, pasta, potatis och bröd. Inga vita saker typ vetemjöl osv. Inte så roligt kanske men inom några veckor tappar man suget efter fel mat.
    Se mer på kostdoktorns hemsida ifall intresse finns!

    • Ulla skriver:

      Tack för tipset Marie! Ja – du har ju lyckats helt fantastiskt bra med detta. Jag har börjat minska ner på bröd. Dessvärre har jag svårt att äta t.ex. fisk utan potatis eller ris. Ibland funkar det med sallad, men har jag ont och därför mår illa, då är det kört. Så är jag ingen allätare heller, utan tycker inte så värst mycket om mat över huvud taget. Har dock inte gett upp hoppet än. Så tack för peppning! Det behöver jag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.  Lär dig mer