Tänk att…

Tänk att…

jag skulle få så mycket nytta av kursen Mental Träning som jag läste för Lars-Eric Uneståhl, på Högskolan i Örebro/Skandinaviska Ledarhögskolan, för så många år sedan. Kreativ problemlösning var ett av delmomenten. Jo – det var på den tiden man fick kalla problem – för just – problem. Hur skulle det bli i den akademiska världen om vi helt plötsligt skulle göra om ”problemformulering” som är ett av de viktigaste stegen i forskningsprocessen och kalla den ”utmaningsformulering” ? Tror inte det kommer hända… Men nu var det ju lösningar det var frågan om. Det är välkänt att om man först tittar på ett problem, vrider och vänder på det, utforskar olika sätt att lösa det – och sedan lämnar det helt. Gör något annat. Tar en promenad ute. Sedan kommer tillbaka och fortsätter jobba med problemet – då hittar man mycket enklare lösningen! Så långsam som min hjärna är nuförtiden räcker det dock inte med en promenad. Det behövs en natts sömn – vilket för min del innebär 10-12 timmars sömn i sträck. Utöver det behövs bra mat. Plus promenad utomhus. Plus att ha gjord något helt annat i minst ett dygn. Sen…kanske…sen… att jag löser uppgiften. Om den inte är alltför krångligt – då behövs tjaaa…. flera dygn. Veckor. Nu förstår ni kanske varför den här sidan tagit mig 5 år….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.  Lär dig mer