Chokladglass å Flätad Kôrrv

Chokladglass å Flätad Kôrrv

Choklad – Chocolate – Cioccolato- mmm…. ni kanske har sett filmen Chocolat?

Det är något romantiskt med choklad. Förförande gott.

Så varför har jag då kvar choklad i skåpet sedan i påskas? Är det så att romantiken är på upphällningen? Eller är det kanske närminnet som är det? Kanske rent av båda? Oh hemska tanke! Faktum är att jag alldeles glömt bort chokladen jag köpt till barnbarnet. För att inte förledas av tanken på att glufsa i mig den helt själv, gömde jag den längst bak i skafferiskåpet. Där har den legat helt tyst, bortglömd av omvärlden. Inte bara en påsk. Utan påsken året före. Och året före det året. Och…nu har barnbarnet blivit alldeles för stor för att uppskatta små chokladkakor med påskharar på.

Ja men då kan jag ju äta upp den själv då? Ähum…den är..lite föråldrad nu. Dessutom ofinns romantiken. Och om den fanns – skulle det inte vara särskilt romantiskt att äta choklad med påskharar på. För att inte tala om att jag numera faktiskt knappt kan äta choklad. Den liksom smetar sig fast i matstrupen och jag måste spola ner den med något drickbart. Tänk er Lady och Lufsen äta choklad och Lady springer till vattenslangen och spolar ner maten…nä..just det. Min hals är fortfarande för trång för att klara av choklad. Det kommer den nog att vara framöver också. Glass fungerar dock alldeles utmärkt. Vem har sagt att chokladglass inte är romantiskt? Då var den frågan löst. Nu behöver jag bara hitta objektet för romantiken. Eller inte. Kärleken består men föremålen växlar. Jag tycker den snubben som har döpt sin båt till ”Sambon” förtydligar det hela. Uppenbarligen en pragmatiker. Tänk om han skulle ha döpt om båten varje gång föremålen växlade? Ena året ”Eva”. Sedan ”Karolina” etc. .

Gå på utställningar och vernissage är inte så klokt i Coronatider. Tack internet – för allt som går att titta på hemifrån! Om vi nu ska fortsätta på det romantiska temat – så kollade jag på Edvard Muncks ”Kyssen”.

Kyssen

Efter ”Kyssen” gjorde han ”Skriet”. Kopplingen är isande beskrivande. Chokladglass eller inte mina vänner – använd munskölj ! Hade Muncks föremål för ”Kyssen” gjort det, hade vi kanske sluppit den där hemska ”Skriet”?!

Skriet

Efter utrikesminister Ann Lindes framträdande i Tysklands största nyhetsprogram – Die Welt – Conflict Zone, var målningen ”Skriet”, en närmast medial förutsägelse hur tittarna skulle reagera. Die Welt når ut internationellt och är i paritet med BBC. Snälla Norge – kom och annektera Värmland! Vi kan uthärda ”får i kål”, brunost på våfflor och Jan Teigen, bara ni räddar oss från Sverige och Ann Linde!

För er som lyckligtvis missat denna smärtsamma upplevelse – här är den! Triggervarning! Personer med språköra och känsla för sanning varnas! Viss träningsvärk i skrattmusklerna kan uppkomma!

Ann Lindes rådgivare glömde tala om, att testning för Corona inte alls är tillgängligt för alla utanför Stockholms tullar. Själv tillhör jag

Prioriteringsgrupp 4

Övriga relevanta delar av samhället. Region Värmland har i dagsläget inte kapacitet att testa denna grupp.

https://www.regionvarmland.se/halsa-och-vard/coronavirus—covid-19/provtagning/

Står Sveriges utrikesminister och ljuger? Ja – eller sitter.

Vi lantisar – ja ni vet – vi som inte är lika smarta som Stockholmare (enligt en annan Ann- Kindberg-Batra) vi kan tack och lov använda oss av nätläkare. När regionerna och den offentliga vården sviker oss, finns den privata där som en räddare i nöden. För oss ”relevanta” men som inte är ”samhällsviktiga”.

Så. Sverige har nu enligt Ann Linde”flääätend dö kööörrrvv.” Min mamma bakade veteflätor. Med kanel och russin. Men hur fanken flläätar man en kôrrv??? Neggum ja dä vet!

Personen på bilden har inget med texten att göra och är helt slumpartad…

Prenumerera på musik från bloggen på Spotify/BadBrainDay/Bloggen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.  Lär dig mer