Bättre och bättre dag för dag

Bättre och bättre dag för dag

Jodå, nu kan jag sätta på vattenkranen och känna den ”härliga doften av simhall” utan att spy… Vilken fantastisk källa till vatten vi har i Sverige, som har så gott vatten, och som inte behöver kloreras lika hårt. Jo när jag jobbade i Mölndal luktade det faktiskt klor av vattnet. Rejält. Och när jag bodde i Kovikshamn var vattnet så bräckt att inte ens hunden ville dricka det. Min dåvarande sambo tyckte min hund var konstig som hellre gick ut och drack vatten i regnpölarna. Jag är av den bestämda uppfattningen att hunden var den klokaste av de två.

Det har i alla fall varit bra boenden jag bott på. Priserna är nedsatta nu dels pga Corona, samt att det inte är högsäsong. Därför går det att hitta riktigt bra lägenheter som blir billigare än att bo på ett billigt hotell. Speciellt efter operationen är det skönt att kunna stänga dörren till sovrummet och vila så mycket det bara går. Kunna göra egen frukost och äta när man behöver. Laga egen mat som känns smaklig. Ha lite yta att gå på för träningens skull också.

Här bodde vi först. David var en riktig superhost. Det gick bra att checka in sent vilket är en fördel när man åker med Ryan Air. David tog inget extra betalt för sen incheckning. Det gör vissa. Lägenheten var väl utrustad. Här fanns allt som behövdes. Även solparasoller och strandhanddukar. Det bästa var DraMatenvagnen som är oumbärlig när man ska handla. I mataffärerna här finns små parkeringslås för DraMatenvagnar. David var snabb att svara om man hade några frågor. Han hade så fina förslag på utflykter. Önskar bara jag haft kraft för att hyra bil och köra upp i bergen.

Vardagsrummet
Vardagsrummet med gammalt fönster som dekoration ovanför soffan
Vardagsrummet med matbord
Balkong att njuta på
Fint gammalt fönster som detalj ovanför sängen
Lite äldre möbler i den här lägenheten som gav charm

Nästa superhost var Eli och Agus. Helt nyrenoverad lägenhet med charmiga detaljer. Lite bullrigt från gatan fast det var dubbla tvåglasfönster.

Köket
Nisch
Utsikten från balkongen i sovrummet
Gatan nedanför balkongen

Hela lägenheten är otroligt fräsch. Dessvärre luktar det från vattenlåset i duschen. I med duschtvål och spola minst 10 min. Sen gick det nästan att andas igen.

Huset var byggt på 20-talet. Första timmarna undrade jag förtvivlat varför alla skulle ut och panta tomglas just när jag hade som mest ont. Ljudet gjorde så ont att jag nästan kräktes. Igen. När jag var på väg att öppna dörren för att få en glimt av marodören jag skulle smeta honung på och hänga upp och ner ovanför en myrstack, så kom jag på att det är ju gallerhissen som skramlar. EarPods med musik blev räddningen. Det var faktiskt så illa att t.o.m. Håkan Hellström hade varit njutbart i jämförelse. Men bara nästan.

Sen började odjuret ovanför att tuta i en blockflöjt. Det skulle gå att dra av en Kalaschnikov mot taket. De lär va billiga i Rosengård. Med de försänkningar de har i Barcelona kan jag nog ha en här inom en timme. Sen så sprutar man insektsspray genom de små hålen. Tills det blir alldeles stilla. Finns det ingen spray så kan man gå på den mer ”naturliga och ekologiska” metoden. Jag menar – det är ju viktigt att gå i bräschen och tänka på ”Sverigebilden”. Efter att bara käkat mediciner i tre dagar och ingen mat, så pruttar man helt enkelt i de små hålen. Effekten blir ”lik”värdig.

Användbart till mycket

Nu ska vi byta till en annan lägenhet. Det blir bättre och bättre

Som alltid hittar du musiken på Spotify/BadBrainDay/Bloggen

https://open.spotify.com/playlist/00DKFtjBoaimI8nKVbvaON?si=QNMAjXyOR1OLPhHC4P5ayA

Ett svar

  1. Lotta skriver:

    Så kul att höra att den ”gamla” Ulla håller på attkomma tillbaka. Kram på dig och drick ett glas gott vin för mig med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.  Lär dig mer