Kartonger och bubbel

Kartonger och bubbel

Ibland händer saker fort. Väldigt fort.

Efter att ha bollat med mitt juridiska ombud, bestämde jag mig för att dra tillbaka ansökan om ersättning för vård utomlands, från Försäkringskassan. Det är ju flera som gjort samma operation som jag, och fått avslag. Då är det bättre att vänta och se om det går att bearbeta Region Värmland och ortopeden här, så att förutsättningarna blir bättre. För högst troligen kommer Försäkringskassan att fråga ortopeden här i Karlstad om de skulle erbjudit mig operation där. Ni kan ju gissa vad svaret skulle bli. De tog ju inte ens emot remiss från vårdcentralen för att skicka mig till specialist, vilket var en rekommendation i min rehabplan från Norrlands Universitets Sjukhus i Umeå.

Det har inte frusit till helt i viken

Kanske kan vi tillsammans alla nackskadade trycka på för att Försäkringskassan ska ändra uppfattning. Det kommer ta tid. Och vi har inte all tid i världen. Men vi måste försöka. Det är vår enda väg framåt.

Jag vill ju betala tillbaka mitt privata lån så fort som möjligt. Då måste jag sälja min lägenhet. Letade på alla tänkbara sidor efter lediga lägenheter/hus att hyra. Hade en flygel på gång vid en gammal herrgård. Där hade jag trivts kanonbra! Men de ska tyvärr inte ha fler boende hyresgäster där, utan behöver huset till annan verksamhet. Ni som vill turista i Sunne och bo på Bed & Breakfast kan kolla in Helgeby Herrgård. https://www.helgeby.se. Visst är det fint!

Här är ett fint hundbadställe. Tycker alltså inte Shany som på sin höjd svalkar tassarna på sommaren.

När jag tittade igenom en lista med olika privata hyresvärdar fann jag av en slump en samlingssida som heter HomeQ. Där kan man registrera sig och anmäla intresse för hyresrätter. Den krånglade dock när jag skulle ladda upp ett dokument som intygar min inkomst. De var inte direkt snabba att svara i supporten. Efter 2 dagar ringde jag i stället upp fastighetsbolaget direkt och frågade angående den lägenheten jag var intresserad av. – Du kan komma och titta på den. Så klart jag ville det! Samma dag som jag såg på den tackade jag ja. Kontrakt skrevs digitalt ett par dagar senare.

Dags att ringa upp mäklaren. Tänk så bra att jag förberett allt inför en eventuell försäljning redan i somras!

”Tur är när förberedelse möter tillfälle”

Nu var det bara att ställa sig i startblocken och vänta på startskottet. Pang! Tjuvstart! Nä då – ingen fara. En kvinna som bor i närheten hade pratat med mina grannar och undrat om det möjligen var på gång någon lägenhet till försäljning här i huset. Hon kom och tittade och tyckte mycket om den. Så jag kunde ringa tillbaka till mäklaren och berätta att nu hade jag sålt min lägenhet åt honom.(!) Vi skrev kontrakt i fredags. Inom en vecka hade jag nytt boende till mig, och sålt lägenheten. Boom! Snabba ryck! Här hoppar inga halta löss!

De här vackra färgerna ser jag ut över Vänern från mitt kök. Fotot är dock taget nere vid stranden.

Nu är det uppåt väggarna med flyttkartonger och bubbelplast. Slagsmål med kartongerna. Min hjärna går varm. Vem har ritat bilderna på hur de olika delarna ska vikas?!!! Den personen förtjänar straffarbete med att åka hem och vika kartonger till alla med trötta hjärnor. Värmedynan går också varm. Det blir många vilopauser på den. Sover på den på natten. Nacken klagar. Vänster arm skriker. Ländryggen ryter.

Jag sätter på lite musik för att överrösta dem. Och mina olämpliga tillmälen när botten går ur kartongerna eller handtagen spricker..

Kommer sakna mina goa grannar här i huset. Det kommer snart en vår med värme och väder för att sitta ute under vår lönn. Då ska vi skåla i bubbel igen! Och det går väg mellan Skoghall och Sunne. Åt två håll till och med. Vi kommer ses!

Musiken finns – och du kan även följa listan- på Spotify/BadBrainDay/Bloggen

Ibland händer saker fort. Väldigt fort. Eftersom sannolikheten för att få ersättning från Försäkringskassan för

4 svar

  1. Robban skriver:

    Tänkvärda ord, Ulla!

  2. Pelle Hult skriver:

    Lycka till med flytten!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.  Lär dig mer