Himlen och Hembageriet runt hörnet

Himlen och Hembageriet runt hörnet

Det var ett tag sen jag skrev nu. Det var ju May The Force Be With You för några dagar sen och det har tagit så lång tid att hämta kraft igen efter flytten. Den är förresten inte färdighämtad än.

6 månader efter nackoperation behöver det göras en uppföljande datortomografi – CTScanning. Viktigt att se så att benläkningen är god och att alla skruvar sitter fast. Tappade skruvar vet vi ju hur det är att ha… :-). Så jag skrev till min vårdcentral och bad dem skriva remiss för det. Men se nej – det kunde de inte. Det var ortopedmottagningen uppgift. Så jag skrev till ortopedmottagningen. Men se nej det tänkte de inte ge mig. För jag hade ju sökt vård ”annorstädes” – fick jag till svar. Och jag tänkte att hade jag haft den läkaren framför mig då, hade han fått leta efter sin näsa ”annorstädes”. Jag skrev ett brev och förklarade hela vårdhistorien och hänvisade till Försäkringskassans text som säger att man har rätt till uppföljning i hemlandets vård när man fått vård utomlands. Voila! Det kom ett blixtsnabbt svar tillbaka att jag skulle få CTscanning! Tack till https://www.nrhtrauma.se för all kunskap ni delar med er av!

Dagarna gick åt till att packa och packa och packa lite till. Hur packar man när man bara får lyfta 2 kg??? Jag tog en tom kartong, fyllde den med sådant som var lätt nog för mig att bära. När den var full tog jag en ny tom och ställde ovanpå osv. De tyngre grejerna fick jag hjälp med.

Organiserat kaos rådde under flera veckor

Det som var bra med att packa allt, var att jag fann sådant jag letat efter sedan jag plockade undan inför fotograferingen av lägenheten. Fast nu finner jag inte sådant jag packat ner och packat upp efter flytten… så summan av borttappade saker är konstant.

Tack alla som hjälpt mig packa och flytta!!!!! Vad skulle jag ha gjort utan er?!

Speciellt tack till Anton, Amanda, David, Lois, Fredrik, Birgitta !

Och till Keyline städfirma som tog tag i flyttstädningen när min kropp sa till mig att det där skulle jag inte göra !

Finns ingen fiber i huset så jag beställde en kraftfull mobil router. Läste att det fanns förstärkningsantenn att montera på. När jag packade upp så låg det med en inplastad antenn. Är den inte lite väl mjuk? Skrattade gott när jag tog av plasten! De måste ha haft kul de som packade. Kanske var de packade?

Det var en Chokofant i lådan med mobila routern
!!!

Uppstarten i nya hemmet har varit intensiv. Så intensiv att jag har varit mer trött och vimsig än vanligt. Det blir många soppåsar så här när man packar upp och fixar. Så jag stoppade ner dem i Dramaten för att slänga dem i soprummet på väg till mataffären. I affären fanns ingen bra parkeringsplats för Dra-maten, så jag frågade kassörskan om jag fick ställa den bredvid henne i kassan medan jag handlade. Det gick så bra så. Med alla varorna på bandet skulle jag så lägga ner dem i Dra-maten. Öppnar locket. Där är fullt. Med soppåsar. Trycker ner varorna så hårt det går och hoppas innerligt att det inte luktat allt för illa åt den stackarn i kassan. Traskar hemåt med Dra-maten i handen och alla soporna med på färden.

Frykensundet

Annars har det varit så där små saker som ”utmanat” som det heter numer. Telia som inte lyckades posta simkortet till routern rätt på två veckor! Duschhandtaget som vred sig och sprutade vatten i hela badrummet. Stopp i avloppet i handfatet. Trasig toasits. Dörren till frysen som inte går att öppna helt. Hissen som skramlar och mullrar och stoppar ibland, går inte alls ibland – har döpt den till Äventyrsresor. Tvättmaskinen som dansar hambo och ställer sig i duschen. En morgon rann det vatten rakt ner på skrivbordet. 14 grader varmt i rummet. Vattenläcka i takfönstret. Skivorna runt fönstret är nu bortplockade av snickare, och allt står och lufttorkar. Det skulle stå så ”ett par dagar” sa de. Eftersom det rummet var fullt med kartonger med böcker, som jag tänkt vänta med att plocka upp, så jag skulle få en rejäl vilopaus, var jag ju tvungen att packa upp dem ändå så snickarna skulle ta sig fram. Fast ”ett par dagar” visade sig vara ett par månader. Själv har jag haft en rejäl smärttopp och legat på värmedyna en hel vecka i sträck. Kunde knappt halta mig till toan och tillbaka.

Visst är den mäktig Sunne kyrka!

Men jag har himlen runt hörnet. För när jag tittar ut över takåsarna har jag kyrkan rakt framför mig. Åt andra hållet ligger hembageriet där min mor jobbade som ung. Så när ni kommer och hälsar på kan ni få nybakta bullar!

Och förhoppningsvis har vattnet sluta rinna från taket

Alla låtar hittar du på Spotify/BadBrainDay/Bloggen. https://open.spotify.com/playlist/00DKFtjBoaimI8nKVbvaON?si=1TO-wIZKST2Hz3tUoaewKw

3 svar

  1. Lotta skriver:

    Du skriver så målande att jag tror att jag var med dig när du flyttade.💕💕💕

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.  Lär dig mer