Brain Fatigue

Brain Fatigue – så upplever jag det

 Tänk dig en gammal mobiltelefon. Varje gång du ringer eller smsar så drar det ur batteriet allt snabbare. Du måste ladda allt fler ggr och det tar allt längre tid att ladda fullt. Till sist går det inte att ens ringa med den och den blir aldrig helt fulladdad. Precis allt jag gör under en dag ”kostar” viss batterimängd, från att stiga upp, duscha, klä på mig, ta fram frukost, äta frukost, duka av frukost osv. osv. Blir det många aktiviteter den dagen, då startar nästa dag på minusresultat – det fattas kraft i batteriet redan från start på dagen. Vissa aktiviteter kan vara roliga – som att gå på teater – men kostar i laddningstid flera veckor efteråt. Ibland efter att ha duschat och tvättat håret – så är batteriet helt tomt. Bara att lägga mig ner , ha det svalt, mörkt och tyst omkring mig.

Ibland slår hjärntröttheten till direkt. Hjärnan segar som en dator som har fastnat och inte kan öppna en sida. Jag kan inte tänka en tanke hur jag ska göra eller vad jag ska säga. Det blir ”blåskärm”. Efter det tål jag inte ljus och ljud. Ögonen är svåra att hålla öppna – de vill dra ihop sig Någon gång händer det att jag känner av symtomen i förväg innan ”blåskärmen” kommer. Då uppstår ett extremt tryck i hjärnan och en brännande känsla i pannan. Då kan jag ta en paus eller gå undan där det är tyst och lugnt. Men för det mesta är det kört när symtomen kommer. Att vara i miljöer med mycket intryck – många människor som rör sig, mycket prat och sorl, är extremt tröttande. Vissa affärer är jobbigare än andra. Jag försöker handla i samma affär så att jag vet var allt finns. Öronproppar hjälper till viss del. Jag måste också planera hur jag kör dit för att undvika korsningar med mycket trafik, parkeringar som är trånga och överfulla osv. Åka buss är ännu värre… När jag läser missar jag ofta ord, läser fel. Stavning som tidigare var en av mina styrkor – har försvunnit på de mest enkla ord. Tack och lov för autocorrect på datorn!

3 svar

 1. Mats Granlund skriver:

  Känner igen mig i texten

  • Ulla skriver:

   Tack för att du läst och kommenterat på sidan! Jag hoppas kunna få kraft att förbättra informationen och skriva fler inlägg med länkar till vetenskapliga artiklar mm. Jag har inte nått hela vägen med det ännu. Det kostar också en del att använda webbhotellet, så får se hur jag fortsätter framöver.
   Kram!

  • Ulla skriver:

   Tack! Hoppas den kan hjälpa någon att förstå sig själv, eller någon att förstå andra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.  Lär dig mer